Referenser

Maria Lehmann

Försäljnings- och marknadschef, Skandiform

De är serviceinriktade och gör ett gediget arbete

De senaste åren har Giab Concept byggt Skandiforms arkitektritade mässmonter till Möbelmässan i Stockholm.
– Montern är vårt ansikte utåt och avgörande för hur många besökare vi får. Giab Concept gör ett fantastiskt arbete för att den ska ha högsta finish, säger Maria Lehmann som är försäljnings- och marknadschef hos Skandiform.

Skandiform i Vinslöv tillverkar designmöbler för offentlig miljö och samarbetar med välkända formgivare. Företaget ägs i dag av Kinnarps som också är en av möbeltillverkarens största återförsäljare. Bland intressenterna finns många arkitekter. Företaget arbetar inom tre områden; möbler för konferensverksamhet, möbler för matsalar och sittmöbler för till exempel lounger och receptioner. Komponenterna till möblerna kommer från olika underleverantörer och monteras ihop på fabriken i Vinslöv. Möbelmässan Stockholm Furniture Fair i februari är den största händelsen i branschen under året. Där vill alla möbeltillverkare och återförsäljare knyta kontakter för framtida affärer och mässmontern avgör till stor del hur många besökare en utställare drar till sig.
– Den är vår varumärkesbyggare och vi anlitar välrenommerade arkitektfirman Claesson/Koivisto/Rune för att rita vår mässmonter. Eftersom många av våra besökare är arkitekter, är det stort fokus på montern och de lägger märke till detaljer, säger Maria Lehmann. Byggnationen av mässmontern är förstås också viktig och sedan några år tillbaka är det Giab Concept som bygger den. Ett arbete som innebär mycket finlir för att få ett bra resultat.
– Magnus Ivarsson är oerhört serviceinriktad och Giab Concept gör ett gediget arbete med byggnationen. Det är alltid snyggt och välgjort när de är klara. Arbetet slutar inte med en färdig mässmonter för Giab Concept.
– De har ett helhetsansvar för byggnationen under hela mässan. Skulle en lampa gå sönder ser de till att montera dit en ny. Vi som jobbar i montern måste ha fullt fokus på våra kunder och hinner inte med något annat, betonar Maria.

De har känsla för husets historik och hur vi vill ha det

Lasse Kaubak och sambon Emma Karlsson har under tio års tid renoverat sitt hus i Torpön utanför Tranås.
– Varje år är det något som ska göras och då ringer vi Giab Concept. De har det där lilla extra och förstår både husets historik och hur vi vill ha det, säger Lasse.

Huset är från 1937 och efter tio år med olika renoveringar känner Lasse och Emma att de snart är i mål.
– Det mesta som skulle göras när vi köpte det har vi nu gjort, säger Lasse. Första åtgärden var takbyte och paret begärde in offert från några olika byggfirmor. En av dem var Giab Concept. De var inte billigast, men de fick ändå jobbet.
– Magnus Ivarsson ingav ett bra förtroende och jag fick en bra magkänsla för hans företag. Därför anlitade vi dem för jobbet och det ångrade vi inte. Efter det har Giab Concept återkommit varje år för att sig an ett nytt projekt. Det har varit fasadbyten, köksrenoveringar och mycket annat.
– Deras arbeten är alltid väl utförda och de följer upp jobbet både under bygget och efteråt. I regel är det samma killar som kommer varje år så vi har lärt känna dem och de har lärt känna oss.
Lasse poängterar att Giab Concepts snickare har en bra känsla för det de gör och en passion för sitt arbete.
– De har lärt sig hur vi vill ha det och samtidigt har de känslan för husets historik och den byggteknik som fanns när det byggdes. Snickarna är kreativa och diskuterar möjliga lösningar med oss så att slutresultatet ska bli så bra som möjligt. Vi kommer att fortsätta anlita Giab Concept, även om det efter tio års renoverande blir allt mindre att göra, skrattar Lasse.

Lasse Kaubak

Privatkund

Robert Vitasovic

Byggprojektledare, Synoptik

– De är duktiga på att hitta kreativa lösningar

Synoptik använder sedan flera år tillbaka Giab Concept för att inreda nya butiker och bygga om befintliga.
– Deras arbete håller hög kvalitet och de är serviceminded. Vi har en öppen och bra kommunikation med dem, säger byggprojektledaren Robert Vitasovic.

Synoptik ingår i en global optikerkedja och är ett snabbväxande företag som i dag finns med 128 butiker i Sverige. Företaget etablerar ständigt nya butiker, vilket innebär mycket ombyggnader av lokaler så att inredningen passar in.
– Butiksinredningen är viktig för kundupplevelsen och vi har utformat ett koncept där vi vill komma bort från det sterila för att i stället ha en miljö som känns både rolig och trygg. Golvmaterial, färger, belysning med mera är noga utvalt för att harmonisera med vår filosofi, berättar Robert Vitasovic.
Giab Concept anlitas sedan flera år tillbaka av Synoptik för att montera butiksinredningar och renovera befintliga butiker.
– De kan vårt butikskoncept, men självklart har varje ny butik sina utmaningar. De är duktiga på att ta hand om hela den processen och hitta kreativa lösningar när de stöter på problem. Vi har en bra dialog och butiken är alltid snygg och prydlig när allt är klart.
Han berättar vidare att Giab Concept alltid är noga med att arbetet ska vara klart på utsatt tid.
– Även när det är korta ledtider fixar de det. Närde arbetar med renoveringar i butiker som är i drift, är de noga med säkerhet och att ta hänsyn till både våra medarbetare och våra kunder som rör sig i butiken, säger Robert.